Granolarepen

Granolarepen

Deze repen zijn uitstekende energiegevers! Ze bevatten veel voedingsstoffen: veel vezels door de granen, dadels en vijgen, en goede omega-3, -6 en -9 vetzuren, vitamines, mineralen en anti-oxidanten door de verschillende noten en zaden.

  • 12 repen
  • 10 minuten
  • 30 minuten op 180 °C

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 90 gram havermout
  • 100 gram gemengde noten naar keuze (bv. walnoten, amandelen, cashew, pinda)
  • 40 gram gedroogd fruit (bv. dadelstukjes, rozijnen, vijgenstukjes)
  • 3 el (30 gram) zaden (bv. zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, hennepzaad, sesamzaad, chiazaad)
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl vanillearoma

Tools

  • bakpapier of -mat

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (boven- en onderwarmte).
  2. Prak of mix de bananen tot een puree.
  3. Snijd het gedroogde fruit en noten in kleine stukjes.
  4. Meng alle ingrediënten bij elkaar in een kom.
  5. Schep het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak rechthoekige vorm, waaruit de later de repen kan snijden. Druk het beslag stevig aan met bijvoorbeeld een lepel.
  6. Bak het voor 30 minuten in de oven.
  7. Haal het na 30 minuten uit te oven, en snijd dan direct de repen nu het geheel nog zacht is. Laat de repen vervolgens afkoelen en uitharden, voordat je geniet van deze voedzame repen!

Tips & notities

Voedingswaarden per reep:

  Per 100 gram Per reep (25 gram)
Energie (KCal) 431,8 108,0
Vetten 22,9 5,7
  waarvan verzadigd 3,2 0,8
  waarvan onverzadigd 19,7 4,9
Koolhydraten 41,6 10,4
  waarvan suikers 19,8 4,9
Vezels 7,4 1,9
Eiwitten 11,5 2,9
Zout 0,0 0,0

Meer heerlijke recepten

Dit is een van de vele lekkere recepten op deze website.