Havermoutmuffins

Havermoutmuffins
  • 4 muffins
  • 15 minuten
  • 45 minuten op 190 °C

Ingrediënten

  • 60 gram havermout
  • 60 ml (plantaardige) melk
  • 1 ei
  • 1 rijpe banaan
  • 1/2 appel
  • Handje walnoten
  • Handje rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker (of 1 theelepel vanillearoma)
  • zout

Tools

  • 4 muffinvormpjes
  • Blender of keukenmachine

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius (boven- en onderwarmte).
  2. Snijd de banaan, appel en walnoten in kleine stukjes
  3. Doe de havermout in een blender of keukenmachine, en maal fijn tot havermeel. Je kan dit zo grof of fijn malen als je zelf lekker vindt.
  4. Voeg de melk, ei, banaan, kaneel, bakpoeder, vanillesuiker of aroma en een mespuntje zout toe aan de blender, en meng dit tot je een vloeibaar beslag hebt.
  5. Schenk het beslag eventueel over in een kom. Doe er vervolgens de walnoten en rozijnen bij, en roer door.
  6. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Dit gaat heel makkelijk met een ijsschep.
  7. Leg de appelstukjes bovenop het beslag in de vormpjes, en druk het een beetje aan.
  8. Bak de muffins af op 190 °C voor 40-50 minuten. Check of ze gaar zijn met een sateprikker, en bak ze zo nodig nog wat langer.

Tips & notities

  • Als je een fijn beslag wilt hebben voor de muffins, kan je (een deel) havermeel gebruiken in plaats van havermoutvlokken. Havermeel is vaak te koop bij de molen, maar je kan zelf ook eenvoudig havermeel maken door de havervlokken even in de blender te doen. Ik maak zelf altijd een grotere hoeveelheid havermeel van havervlokken, en bewaar dit voor langere tijd. Zo hoef ik niet steeds opnieuw de blender te pakken.

Meer heerlijke recepten

Dit is een van de vele lekkere recepten op deze website.