Kruidige banaan havermout muffins
Deze muffins zijn net stukken ontbijtkoek! Niet droog maar heerlijk zacht van binnen. Er zit weinig toegevoegd suiker in en het heeft wel een heerlijke zoete smaak door de bananen, gezoeten vanille eiwitpoeder en natuurlijk de speculaaskruiden. Eet smakelijk!
- 12 muffins
- 15 minuten
- 25 minuten
Ingrediënten
- 100 gram havermout
- 50 gram bloem
- 50 gram whey proteïnepoeder vanille
(bv. bourbon vanilla)
- 1 tl baking soda
- 1 tl bakpoeder
- 1,5 tl kaneel
- 1,5 tl speculaaskruiden
- 25 gram suiker
- Snufje zout
- 3 rijpe bananen
- 100 ml melk of water
- 1 ei
- 25 ml zonnebloemolie
- 0,5 el citroensap
- 50 gram rozijnen
(optioneel)
- 50 gram walnoten
(optioneel)
Tools
- 12 (siliconen) muffinvormpjes
- Blender of keukenmachine
- IJsschep
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (boven- en onderwarmte).
- Maal in een keukenmachine of blender een deel of alles van de havermout fijn tot havermeel.
- Voeg de havermeel, havermout, bloem, baksoda, bakpoeder, kaneel, speculaaskruiden, suiker en zout in een kom en roer dit door elkaar.
- Pureer de banaan in een blender of keukenmachine en voeg hier de volgende aan toe: melk of water, ei, zonnebloemolie, citroensap em proteïnepoeder. Mix dit tot een egale en soepele massa.
- Voeg dit toe aan de kom met droge ingrediënten. Voeg eventueel nog rozijnen en/of walnoten toe. Roer alles vervolgens tot een egaal beslag.
- Vul de muffinvormpjes. Dit gaat handig met een ijsschep of twee lepels. Doe de vormpjes niet helemaal vol, maar tot ongeveer driekwart.
- Bak de muffins voor 20-25 minuten in de oven. Check of ze gaar zijn met een houten sateprikker.
Meer heerlijke recepten
Dit is een van de vele lekkere recepten op deze website.