Mueslirepen met dadels en pure chocolade

Mueslirepen met dadels en pure chocolade

Dit recept behoort tot mijn favorieten! Deze repen zijn heel makkelijk om te maken (ze hoeven niet eens de oven in!), gezond en ook nog eens erg lekker.

  • 8 repen
  • 15 minuten
  • Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019 30 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 100 gram gemengde noten naar keuze (bv. walnoten, amandelen, cashew, pinda)
  • 75 gram dadelstukjes
  • 25 gram honing
  • zout
  • 60 gram kleine pure chocolate chips
  • 30 gram chocolade druppels puur (70%)

Tools

  • bakpapier
  • keukenmachine
  • klein pannetje
  • cake- of broodvorm met een springvormsysteem, of een bakplaat
  • beslagkom
  • metalen kom

Instructies

  1. Week de dadelstukjes voor ongeveer 5 minuten in heet water. Als je verse Medjoul dadels gebruikt, die nog veel vocht bevatten, is dit niet nodig. Giet de dadelstukjes af en dep ze goed droog met keukenpapier.
  2. Hak de noten fijn, dit kan met een groot mes of (kort!) in de keukenmachine.
  3. Voeg de noten, havermoutvlokken, kleine chocolate chips samen in een kom, en roer dit door.
  4. Maal de dadelstukjes fijn in een keukenmachine of met een vork. Het hoeft niet helemaal perfect, maar zorg wel dat de dadelstukjes wat aan elkaar gaan plakken als een massa.
  5. Doe de honing, dadels en een snuf zout in een klein pannetje, en verwarm dit op laag vuur. Blijf goed roeren. Als alles goed gemengd is, zet je het vuur uit.
  6. Voeg het mengsel daarna toe aan de kom met droge ingrediënten. Meng dit goed door, zodat het lekker aan elkaar blijft kleven. Het kan nodig zijn om dit met je handen te doen, in plaats van met een lepel.
  7. Doe het mengsel in een met bakpapier beklede vorm of bakplaat. Druk het heel goed aan met een lepel.
  8. Zet het in de koelkast voor minimaal een half uur. Dit is nodig om de mueslirepen te laten opstijven en uitharden, zodat ze niet uit elkaar vallen.
  9. Na het opstijven kan je de mueslirepen in stukken snijden met een scherp mes.
  10. Smelt de chocolade druppels au bain-marie. Vorm een klein spuitzakje van een stukje bakpapier, en doe hierin de gesmolten chocolade. Maak dan strepen van chocolade over de repen heen.

Voedingswaarden per reep:

  Per 100 gram Per reep (52,3 gram)
Energie (KCal) 472,18 242,0
Vetten 24,8 12,7
  waarvan verzadigd 7,3 3,8
  waarvan onverzadigd 17,5 9,0
Koolhydraten 50,6 26,0
  waarvan suikers 31,5 16,1
Vezels 8,1 4,1
Eiwitten 9,7 5,0
Zout 0,0 0,0

Meer heerlijke recepten

Dit is een van de vele lekkere recepten op deze website.